Noticias

LA PLATAFORMA PER LA REINDUSTRIALITZACIÓ TERRITORIAL(COEVAL-FEDAC-IBIAE) PARTICIPA EN UN PIONER PACTE TERRITORIAL PER L´OCUPACIÓ INTERPROVINCIAL

L’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament a La Vall d’Albaida, L’Alcoià i La Foia de Castalla, representat per les capitals Ontinyent, Alcoi i Ibi fa els seus primers avanços. I ho fa amb la contractació de fins a 11 tècnics per a desenvolupar diverses tasques.

Aquest pioner acord, que va ser signat el passat mes de novembre pels ajuntaments d’ Ontinyent, Ibi i Alcoi així com CCOO, UGT i la Plataforma per la Reindustrialització Territorial (IBIAE-FEDAC-COEVAL), compta amb l’impuls del SERVEF. Són ajudes per import de 290.000 euros, fons amb part dels quals s’ha contractat a estos tècnics que han començat ja a elaborar un diagnòstic socioeconòmic de les comarques i a posar en marxa un projecte experimental d’inserció laboral.

El diagnòstic Territorial s’ha de materialitzar a través d’un Pla d’Acció per a l’elaboració del qual es contemplarà, com a mínim, un estudi de necessitats educatives de les Àrees Funcionals; un mapa comarcal de l’ocupació i la formació; un pla d’orientació vocacional i educativa de les Àrees Funcionals; o la creació i realització de dinàmiques participatives a través de grups de treball, amb els diferents agents implicats.

Pel que fa al projecte experimental d’inserció laboral, es tractarà d’abordar la problemàtica de la desocupació i el desenvolupament local de manera coordinada i planificada des de les entitats integrants, i fomentant l’empleabilitat de col·lectius vulnerables tenint com a eixos la potenciació de l’empreniment, l’economia social i el desenvolupament local.

Les accions a desenvolupar en les Àrees Funcionals de L’Alcoià-el Comtat, la Vall d’Albaida i la Foia de Castalla, inclouran accions individuals (tutories i formació personalitzades, disseny d’itineraris d’inserció); així com treball grupal (tallers d’habilitats, formació en competències transversals i específiques, motivació i foment de l’autoocupació, orientació a l’emprenedoria) i també una part d’avaluació i seguiment, amb l’establiment d’un sistema d’indicadors, la introducció de mesures correctores o l’adaptació d’activitats.

COEVAL CELEBRA SUS 20 AÑOS MIRANDO CON FUERZA EL FUTURO(artículo de Josep A. Molla publicado en Levante el 21-12-16)

Previous article

LA PLATAFORMA POR LA REINDUSTRIALIZACIÓN TERRITORIAL ASISTE A LA PRESENTACIÓN DEL MAPA DEL SUELO INDUSTRIAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.