Noticias

COEVAL mostra la seua satisfacció perquè la Generalitat destine partides per iniciar la millora de la CV-60

La Confederació Empresarial de la Vall d´Albaida (COEVAL) ha mostrat la seua satisfacció pel fet que el Consell vaja a destinar 300.000 euros en els pròxims dos anys per a la carretera: 200.000 euros per a 2018 i 100.000 euros per a 2019. Aquesta partida s’ha aconseguit com a fruit de la ronda de reunions que van mantindre amb tots els grups polítics parlamentaris de Les Corts Valencianes els alcaldes d’Alcoi i President del Consorci de Comarques Centrals Valencianes, Antoni Francés, d’Albaida, Josep Antoni Albert i de Gandia, Diana Morant, junt als empresaris de la Safor (FAES) i de la Vall d’Albaida (COEVAL) i la Comissió Ciutadana que reclama la CV-60. L’esmena que s’ha presentat a les Corts Valencianes i que ha estat aprovada per la Comissió d’Infraestructures, ha estat signada per unanimitat (PSPV, Compromís, Podem, Ciutadans i PP). El document contempla 300.000 euros per a la millora de la capacitat i seguretat viària de la CV-60. Dins d’esta recerca del consens, la comitiva d’alcaldes, representants empresarials i de la Comissió Ciutadana, va traslladar als grups parlamentaris que l’acabament de la carretera CV-60 és necessari desprès d’estar abandonat el projecte durant més d’una dècada. No obstant això, tots ells entenen que el Govern de la Generalitat no pot executar l’acabament de la CV-60 en esta legislatura per qüestions econòmiques, però sí demanaven que almenys s’iniciaren estudis perquè quan l’obra siga viable econòmicament, puga executarse.

Aquestes reunions es van desenvolupar a petició dels mateixos empresaris(COEVAL i FAES) en diferents fòrums empresarials, en el
context del debat dels Pressupostos del Consell, perquè consideren que esta carretera és bàsica, tant per al desenvolupament de les Comarques Centrals Valencianes com per evitar que aquest territori perda competitivitat a nivell econòmic i empresarial. Els encontres es van produir amb la finalitat de demanar que la CV-60 siga prioritària en l’agenda política i de buscar unanimitat política. Dos objectius que finalment s’han assolit.

Cal recordar que en el mes de juliol COEVAL i FAES van acordar unir forçes per treballar junts fer possible donar els primers passos per impulsar la finalització de la autovía del Morqui, vía de comunicació que uneix la Vall d´Albaida i la Safor ja que es una infraestructura important per al desenvolupament econòmic i social de eixes comarques i de la Comunitat Valenciana al ser tambe una vía de comunicació del litoral valencià amb Madrid.

La Plataforma considera positivo que su Proyecto piloto AIC de mejora de áreas industriales se extienda al resto de comarcas de la Comunitat Valenciana

Previous article

COEVAL CRITICA LA ELEVADA SUBIDA DE LA TASA DEL COR A LOS COMERCIOS Y PYMES DE LA VALL D´ALBAIDA

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.