Noticias

COEVAL ha desenvolupat el projecte denominat Vocació per la Industria. Impulsant les vocacions industrials de la Vall d’Albaida

Aquest projecte sorgeix perquè hi ha una necessitat evident per part de les empreses industrials del territori de la necessitat comptar amb professionals qualificats que puguin fer front a dos reptes importants:

  1. La necessària transformació de les empreses manufactureres tradicionals al nou entorn marcat pels reptes de la indústria 4.0 que requereix noves capacitacions professionals.
  2. Afrontar el canvi generacional que s’està produint a les empreses ja que la majoria dels treballadors en actiu de les empreses de la indústria són de mitjana d’edat elevada i per això, a curt termini, la plantilla de les empreses entrarà en edat de jubilació, per la qual cosa és imprescindible planificar aquest canvi generacional.

D’altra banda, ens trobem que els joves vinculats al territori de la comarca de la Vall d’Albaida no valoren treballar en empreses industrials com a opció de futur, com a conseqüència que la imatge que tenen és que es tracta d’un treball poc qualificat, amb escasses possibilitats de promoció i expansió, cosa que no coincideix amb la realitat de les empreses actuals. Aquesta manca de vocació està provocant que hi hagi una demanda important per part de les empreses que no pot ser coberta en no disposar de professionals qualificats.

Pel que des de COEVAL es vol treballar per contribuir a millorar aquesta situació en aquestes ares principals:

  1. Aquest projecte permetrà canviar la imatge que la població té de la professió industrial (treballar a la fàbrica) en mostrar la realitat de l’empresa actual i com aquesta ha d’evolucionar cap a la indústria intel·ligent, fent més interessant la professió als joves davant la decisió de triar la seva trajectòria professional.
  2. Aconseguirem mantenir, a les institucions educatives, formació específica de les famílies industrials perquè es tracta d’un dels recursos clau del territori que permet a les empreses disposar de treballadors qualificats i reciclats constantment. Si no tenim vocacions, no es justifica la permanència d’aquests estudis, de manera que el territori perdria un recurs clau difícil de recuperar.
  3. Es mantindrà el ritme de creixement de les empreses industrials de la nostra comarca, que podran comptar amb els perfils professionals que necessiten i que actualment no troben per la manca d’interès dels joves a formar-se per treballar en una empresa de fabricació de caràcter industrial.
  4. Augmentarà la riquesa del territori ja que els joves dels municipis de la comarca podran qualificar-se i trobar feina a prop del seu lloc de residència, romanent a les nostres poblacions invertint aquí i reduint-se la taxa d’atur juvenil.

Aquest projecte està subvencionat per la Consellerai d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. INENT2/2023/18

JOAN MIR, DIRECTOR GENERAL DE ANECOOP, EJEMPLO DE ECONOMÍA SOCIAL Y LIDER DEL SECTOR HORTOFRUTÍCOLA, PARTICIPA EN LOS ENCUENTROS EMPRESARIALES DE COEVAL

Previous article

JESÚS NAVARRO, DIRECTOR GENERAL DE LA CENTENARIA EMPRESA CARMENCITA PARTICIPA EN LOS ENCUENTROS EMPRESARIALES DE COEVAL

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.