SINDICATS, EMPRESARIS I AJUNTAMENTS SIGNEN EL PRIMER ACORD TERRITORIAL PER L’OCUPACIÓ I EL DESENVOLUPAMENT LOCAL A LES NOSTRES COMARQUES

ES REALITZARÀ UN DIAGNÒSTIC SOCIOECONÒMIC DE LES TRES COMARQUES I UN  PROJECTE EXPERIMENTAL D’INSERCIÓ LABORAL

Els plenaris dels Ajuntaments d’Ibi, Ontinyent i Alcoi van aprovar l’Acord Territorial per l’Ocupació, signat pels sindicats CCOO i UGT, les patronals FEDAC, IBIAE i COEVAL, i els Ajuntaments d’Ibi, Ontinyent i Alcoi, i en el que col·laboraran les Mancomunitats de l’Alcoià-Comptat, Vall d’Albaida, i els municipis de Castalla i Onil.

El dimarts 22 per la vesprada va tindre lloc al saló de Plenaris de l’Ajuntament d’Alcoi, la signatura del pacte, amb la presència de Rocío Briones, Directora General d’Ocupació i Formació del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF), els alcaldes de les tres localitats i els representants de les patronals i sindicats.

Rocío Briones va assenyalar que «Vull demostrar l’agraïment per ser còmplices en aquest camí que ha iniciat el SERVEF, una iniciativa supramunicipal, en la qual cal destacar que ens ho heu posat fàcil, nosaltres també ho posarem fàcil i sabeu que no ho és quan es tracta de diverses administracions, i simplement vull dir-vos que compteu amb nosaltres, no només per venir a signar pactes, la idea és que el SERVEF no siga simplement una oficina d’ocupació on farem una gestió administrativa sinó que realment és un espai pel qual passa la informació de molta gent desocupada que volem posar a disposició dels agents socials i les administracions locals, perquè ens ajudeu a desenvolupar polítiques d’ocupació, i que puguem dissenyar des de la participació dels agents clau que sou vosaltres, us demane també que ens presenteu projectes des de la innovació, hem d’experimentar de forma justificada adaptant-nos a cada territori».

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés va destacar que «açò és una oportunitat històrica on la voluntat clara de treballar de diferents administracions conjuntament amb sindicats i patronals per poder analitzar i estudiar les necessitats d’ocupació i formació per determinar polítiques d’ocupació i ser útils per millorar la qualitat de vida dels ciutadans».

Per part de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pablo Úbeda, regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme ha volgut «remarcar l’històric d’aquest acord, tot i que les matèries de l’ocupació del foment de l’ocupació no és competència municipal, des del nostre ajuntament estem adherint-se a totes aquelles iniciatives que vagen encaminades al foment de l’ocupació».

Finalment, el regidor d’Indústria, Ocupació, Patrimoni i Contractació de l’Ajuntament d’ibi, Nicolás Martínez, va indicar que «Des d’Ibi entenem que açò és una mostra més del que entenem com la nova política bona, amb la col·laboració d’entitats que ara treballem junts, mirant endavant. Qui treballa al final té rendiment, som tres poblacions amb una clara visió industrial que hem decidit posar-se a treballar i no queixar-se, i ací tenim el rendiment, les nostres comarques a pesar de que hem estat mal comunicades amb la resta sempre hem donat llocs de feina i hem d’agrair a la Conselleria que recolze la nostra comarca».

Les parts signants d’aquest pacte consideren aquest acord com un motor d’innovació territorial per al manteniment i desenvolupament industrial, comercial i turístic, i per a la creació de llocs de treball de qualitat a les tres comarques. Aquest acord pretén abordar la problemàtica de la desocupació i el desenvolupament local de manera coordinada i planificada per part de totes les parts implicades.

Les línies d’acció que es desenvoluparan entre altres seran:

  • Conèixer les necessitats de formació, ocupació i desenvolupament empresarial.
  • Millorar la qualificació professional dels treballadors i treballadores.
  • Promoure la inserció laboral dels col·lectius desfavorits.
  • Fomentar la creació de noves empreses.
  • Afavorir el desenvolupament de la xicoteta i mitjana empresa.
  • Afavorir l’estabilitat del treball.

Les primeres accions  començaran abans de finals d’any gràcies a les ajudes per import de 290.000 € del Servef per a impulsar aquestos acords i consistiran en:

  1. Fer un diagnòstic de la realitat socioeconòmica de les comarques Vall d’Albaida, Alcoià-Comtat i Foia de Castalla que ens permetrà conèixer les característiques dels teixit productiu,necessitats de formació, dinàmica socioeconòmica, perfil de les persones desocupades, nínxols d’ocupació existents, potencials de desenvolupament local, etc.
  2. Desenvolupar un programa de experimental per a millorar l’ocupabilitat dels menors de 25 anys i majors de 45 a les nostres comarques.

roda-de-premsa-explicativa2

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información

ACEPTAR
Aviso de cookies