LA PLATAFORMA PER LA REINDUSTRIALITZACIÓ TERRITORIAL(COEVAL-FEDAC-IBIAE) PARTICIPA EN UN PIONER PACTE TERRITORIAL PER L´OCUPACIÓ INTERPROVINCIAL

L’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament a La Vall d’Albaida, L’Alcoià i La Foia de Castalla, representat per les capitals Ontinyent, Alcoi i Ibi fa els seus primers avanços. I ho fa amb la contractació de fins a 11 tècnics per a desenvolupar diverses tasques.

Aquest pioner acord, que va ser signat el passat mes de novembre pels ajuntaments d’ Ontinyent, Ibi i Alcoi així com CCOO, UGT i la Plataforma per la Reindustrialització Territorial (IBIAE-FEDAC-COEVAL), compta amb l’impuls del SERVEF. Són ajudes per import de 290.000 euros, fons amb part dels quals s’ha contractat a estos tècnics que han començat ja a elaborar un diagnòstic socioeconòmic de les comarques i a posar en marxa un projecte experimental d’inserció laboral.

El diagnòstic Territorial s’ha de materialitzar a través d’un Pla d’Acció per a l’elaboració del qual es contemplarà, com a mínim, un estudi de necessitats educatives de les Àrees Funcionals; un mapa comarcal de l’ocupació i la formació; un pla d’orientació vocacional i educativa de les Àrees Funcionals; o la creació i realització de dinàmiques participatives a través de grups de treball, amb els diferents agents implicats.

Pel que fa al projecte experimental d’inserció laboral, es tractarà d’abordar la problemàtica de la desocupació i el desenvolupament local de manera coordinada i planificada des de les entitats integrants, i fomentant l’empleabilitat de col·lectius vulnerables tenint com a eixos la potenciació de l’empreniment, l’economia social i el desenvolupament local.

Les accions a desenvolupar en les Àrees Funcionals de L’Alcoià-el Comtat, la Vall d’Albaida i la Foia de Castalla, inclouran accions individuals (tutories i formació personalitzades, disseny d’itineraris d’inserció); així com treball grupal (tallers d’habilitats, formació en competències transversals i específiques, motivació i foment de l’autoocupació, orientació a l’emprenedoria) i també una part d’avaluació i seguiment, amb l’establiment d’un sistema d’indicadors, la introducció de mesures correctores o l’adaptació d’activitats.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información

ACEPTAR
Aviso de cookies