La campanya contra l’economia submergida en la que ha participat COEVAL trasllada els seus missatges a centres educatius

El darrer 21 de novembre es va presentar a la seu de COEVAL el segon any de campanya contra l’economia submergida, acordada en la Comissió 2 del Consell Econòmic i Social de la ciutat, on participen l’Ajuntament d’Ontinyent, ATEVAL, COEVAL, CCOO i UGT.

En aquesta segona edició, que té com a lema “No t’afones”, s’ha volgut visitar els centres educatius d’Ontinyent per a conscienciar a l’alumnat que inicien o estan al mercat laboral, i com a ciutadans ciutadanes els problemes que ens suposa a totes i tots recórrer a l’economia submergida.

L’exposició que s’ha dut a terme contava amb diverses parts: la primera tracta sobre les diverses formes en que hi ha de cometre frau i no pagar l’IVA. La segona part tracta sobre els problemes que suposa a nivell de salut laboral no estar donat d’alta en la seguretat social. La tercera part exposa que el treball que es fa quan no s’està legalment contractat es treball que no es val després per a l’atur ni per a la jubilació, ni per a la experiència laboral, a més de perjudicar els ingressos per a inversions,en infraestructures, serveis públics, socials entre altres, de igual manera l’afectació de no pagar l’IVA i els impostos.

Les organitzacions participants COEVAL(representada en la mateixa per el seu directiu Luis Plaza), ATEVAL, CCOO I UGT valorem important i exitosa aquestes xerrades dins de la campanya per lluitar contra l’economia submergida, tant per la quantitat de gent a la que s’ha arribat com per la tasca de conscienciació que s’ha fet.

Volem agrair també l’alumnat la seva participació, així com donar les gràcies a la col·laboració dels instituts l´estació i jaume I i als seves directors per facilitar fer aquest treball en els centres.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información

ACEPTAR
Aviso de cookies