ASOCIACION SOM RURALS

SOM RURALS,A LA QUE PERTANY COEVAL,TANCA LA SEGONA CONVOCATÒRIA D’AJUDES LEADER AMB LA CONCESSIÓ DE 465.000 EUROS DE SUBVENCIONS PER A 20 PROJECTES D’INVERSIÓ EN DIVERSOS MUNICIPIS DE LA VALL D’ALBAIDA, LA COSTERA I LA SAFOR.

El Grup d’Acció Local Associació SOM RURALS va resoldre el passat 27 de juny de 2019 la segona convocatòria d’ajudes LEADER per a projectes d’inversió en els 41 municipis de la zona d’aplicació de la seua Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu (EDLP).

 

A l’igual que en la primera convocatòria (juliol-setembre 2018), aquesta segona ronda de presentació de projectes (DOGV 8451, 26.12.2018), que ha tingut lloc entre els mesos de desembre 2018 i febrer 2019) ha disposat d’una dotació pressupostària d’1 milió d’euros.

 

De totes les sol·licituds presentades, Som Rurals ha seleccionat 20 projectes públics i privats amb un pressupost d’inversió de més de 800.000 euros, entre els quals s’han distribuït els 465.499,33 euros de les ajudes previstes dins la submesura 19.2 del PDR de la Comunitat Valenciana 2014-2020, de suport al desenvolupament local participatiu, més conegudes com ajudes LEADER.

 

Aquesta convocatòria, igual que l’anterior, compta amb 3 línies d’ajudes:

 

  1. Ajudes dest inades a creació i m illora  d’em preses per a  act iv itats no  agríco les

 

  1. Ajudes   per   a   la   creació   d’em preses   o   inv ersio ns   en   em preses   dedicades   a   la    indústria

agroalimentària, per a la transformació i comercialització   de productes agrícoles, ramaders i

 d’alim entació

 

  1. Ajudes per a serveis bàsics i renovació de poblacions, que inclou ajudes per a :
    • Creació, millora o ampliació de tot tipus d’infraestructures a petita escala, incloses les

inversions en energies renovables i l’estalvi energètic.

  • Creació, millora o ampliació d’infraestructures passives per a xarxes de banda amp
  • Inversions en la creació, millora o ampliació dels serveis bàsics locals per a la població rural, incloent-hi l’oci i la cultura, i la infraestructura relacionad
  • Inversions per a ús públic en infraestructures recreatives, informació turística i infraestructures de turisme a petita es
  • Estudis i inversions vinculats al manteniment, la recuperació i la rehabilitació del patrimoni cultural i natural de les poblacions, els paisatges rurals i de les zones d’alt valor natural, inclosos els aspectes socioeconòmics, així com les iniciatives de sensibilització ecològ
  • Inversions que tinguen per objecte el trasllat d’activitats i la transformació d’edificis o altres instal·lacions situats a prop o dins dels nuclis de població rural, a fi de millorar la qualitat de vida o els resultats mediambientals d’aquests nu

 

Estes ajudes poden sol·licitar-les persones físiques, microempreses, pimes, entitats locals i entitats sense ànim de lucre, d’ algun dels 41 municipis LEADER o bé que vullguen traslladar la seua activitat o realitzar inversions en algún d’aquestos municipis.

 

Depenent de la línia i el tipus d’inversió (productiva o no productiva) les ajudes poden anar fins el 40% en el cas de creació i millora d’empreses, i fins el 70% en el cas de ajudes per a serveis bàsics i renovació de poblacions.

 

El Grup d’Acció Local Associació Som Rurals té assignats un total de 2.343.054,62 d’euros en ajudes per al suport al desenvolupament local participatiu definit en la seua EDLP al llarg de tot el període, de les quals han estat concedides en les dos primeres convocatòries 881.599,29 d’euros , quedant 1’5 milions d’euros pendents per a pròximes convocatòries.

 

A fi de donar a conéixer les ajudes LEADER, Som Rurals realitza permanentment un ampli programa de difusió que inclou un gran nombre de reunions informatives, l’edició de cartells i tríptics informatius, a més de la distribució d’informació a través de mitjans digitals: web, correu electrònic, Facebook, etc.

 

 

 

El Grup d’Acció Local Associació Som Rurals, és una entitat sense ànim de lucre formada per 42 entitats públiques i 80 entitats privades de caràcter  socioeconòmic, creada  en  2016 per concórrer a la convocatòria realitzada mitjançant l’Ordre 5/2016, d’11 d’abril, de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per a la selecció dels grups d’acció local LEADER 2014-2020 i de les estratègies de desenvolupament local participatiu, havent estat sent seleccionats per Resolució de 19 de juliol de la directora general de Desenvolupament Rural i PAC.

 

El territori LEADER del GAL Associació Som Rurals està format pels següents municipis:

 

La Safor: Ador, Alfauir, Almiserà, l’Alqueria de la Comtessa, Barx, Benifairó de la Valldigna, Beniflá, Castellonet de la Conquesta, Llocnou de Sant Jeroni, Palmera, Potríes, Rafelcofer, Rótova, Simat de la Valldigna.

 

La Vall d’Albaida: Atzeneta d’Albaida, Alfarrasí, Aielo de Rugat, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benissoda, Benisuera, Bocairent, Bufali, Carrícola, Quatretonda, Fontanars dels Alforins, Guadasséquies, Llutxent, Montitxelvo, Otos, el Palomar, Pinet, Ráfol de Salem, Rugat, Salem, Sempere, Terrateig.

 

La Costera: Barxeta, la Font de la Figuera.

 

L’Estratègia  de  Desenvolupament  Local  Participatiu  (EDLP)  de  Som  Rurals  està  disponible  a:

www.somrurals.org

 

Per a més informació:

 

Grup d’Acció Local Associació Som Rurals

Avgda. València, 6-L

46891 El Palomar (València)

Telèfons: 96 892 91 17  – 674 34 85 92

E-mail: info@somrurals.org

Facebook: som rurals o @RuralsSom

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información

ACEPTAR
Aviso de cookies