Noticias

COEVAL CELEBRA EL PROGRAMA EMPRESES CIRCULARS

El darrer dijous 25 d’octubre, en horari de vesprada i a la seu de COEVAL es va celebrar el programa de divulgació i formació denominat EMPRESES CIRCULARS.

Aquesta acció està subvencionada per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball (INENT2/2018/1). Dintre del projecte denominat PILOTANT L’ECONOMIA CIRCULAR A LA COMARCA sota la convocatòria 2018 de plans d’acció destinats a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses industrials de la Comunitat Valenciana, desenvolupats per associacions empresarials d’àmbit multisectorial i comarcal.

L’acció va consistir en la realització de 4 ponències divulgatives a càrrec persones expertes en economia circular de diversos sectors amb el propòsit de millorar la competitivitat i la sostenibilitat del teixit territorial de la nostra comarca:

José Mª Torras. Soci i directiu en Textils Mora S.A.L, va realitzar l’exposició sobre “Les bondats de l’economia circular sobre el sector tèxtil”.

Rafael de la Cuadra. CEO Global Tech Strategies i finalista internacional del Programa Climatelaunch de Climate KIC i líder ALF en Innovació Tecnològica i Economia Circular, va dur a terme l’exposició “Ecoinnovació al sector de la construcció. Aplicacions d’interès”.

Laura Talens Peiró. Investigadora postdoctoral Beatriu de Pinós Institut de Ciència i Tecnologia ambientals (ICTA) –UAB i líder ALF en Innovació Tecnològica i Economia Circular, es va encarregar de l’exposició “Estudi d’arquitectura de producte, funcions de components, estudi d’ús de materials en noves tecnologies i redisseny per fomentar l’economia circular: reparació, remanufacturados, reutilització, i reciclatge”.

Mentre que Rafael Pla President d’INNOVALL i líder ALF en Innovació Tecnològica i Economia Circular va explicar “El valor de l’economia circular per a les empreses de COEVAL”.

Finalment i per clausurar la jornada es fa fer un debat entre els representants de cada sector i l’audiència per plantejar possibles sinergies col·laborat ives entre sectors empresarials de la comarca per transformar l’actual economia lineal (basada en produir, utilitzar i tirar) a la economia circular, més avançada i sostenible.

Van assistir empresaris i empresàries de diverses activitats econòmiques i estudiants de formació professional vinculats a activitats emergents per profunditzar en noves obertures al mercat laboral.

Reunión de la Plataforma por la Reindustrialización Territorial(COEVAL-FEDAC-IBIAE) con el Conseller de Economía y la Directora del IVACE

Previous article

JORNADA: L’EMPRESARIAT DEL FUTUR, ÉS DEL EQUIP RSE

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.